Indhold

Stabilitet

Mobilitet

Balance

Power

De 4 vigtige områder

I den fysiske del af spillet er der fire vigtige områder: Stabilitet, Mobilitet, Balance og Power. De benyttes på følgende måde i et golfsving:

Stabilitet
Stabiliteten skal sørge for, at den energi, vi får fra jorden/benene, ikke går til spilde, samt sørge for at vi ikke svajer i hverken tilbagesving eller nedsving. Dvs. at vi har en stabil base, for at muliggøre optimal længe, kontrol, samt dermed også undgår skader.

Stabilitet er dermed en blanding af styrke og kontrol.

Mobilitet
I et golfsving opbygges der opspænding i tilbagesving (mobilitet), hvorefter den opspænding skal udnyttes i nedsvinget. Det sker bl.a. ved, at der opbygges kraft fra benene (styrke) op igennem core-muskulaturen (stabiliteten). Denne energi ledes så videre ud i overkrop, arme, hænder og i sidste ende køllehovedet. Dvs. at mobiliteten skal give noget længde i form af opspænding, samt sørge for at vi kan holde nogle gode positioner i golfsvinget, hvor energien bedst benyttes.

Balance
Balancen hænger lidt sammen med stabiliteten og skaber igen en mere stabil base, og en god balance vil medføre færre svingfejl, samt at energien bliver brugt optimalt.

Power
Det er styrken fra ben, overkrop og arme, der skal skabe kraften, som i sidste ende rammer bolden.

Styrke er meget vigtigt i både skadesforebyggelse, samt i at kontrollere køllen. F.eks. vejer køllen 40 kg i impact hvis du svinger med 100 mph! Så det kræver en hvis styrke at kunne udføre denne opgave optimalt

Ønsker du at booke tid

Hvordan skal DU træne?

Det er vigtigt efter screeningen, at programmet tilrettelægges din hverdag! Du kan både træne hjemme, i fitness eller på hold, da den bedste træning ikke kun er den som er specifik for dig, men det er også den du får lavet!

Vi har en masse golfhold som der kan prøves helt gratis, hvis du gerne vil forsøge dig!

Kom forbi tirsdag/torsdag kl 17.00 eller kl 11.00 onsdag, eller fredag kl 7.00.

Læs mere om vores golffitness og hold lige her.